Problem Starting ECCE in LnuxMint v-17.3

From NWChem

Viewed 797 times, With a total of 1 Posts
Jump to: navigation, search

Clicked A Few Times
Threads 6
Posts 8
I have installing LinuxMint v-17.3 in a VMWare Player v-12 on my 64Bit Laptop.

There were no warnings or errors drying the installation process.

However on sarting e ECCE and attempint to oped the Builder I get teh following:

comp@inga ~ $ ecce
Starting ECCE server ...
/home/comp/Apps/ecce-v7.0/server/httpd/bin/apachectl start: httpd started
[1] 9699
INFO BrokerService - ActiveMQ 5.1.0 JMS Message Broker (localhost) is starting
INFO BrokerService - ActiveMQ JMS Message Broker (localhost, ID:inga-58172-1458216019757-0:0) started

Starting ECCE ... please wait

Copying default ~/.nwchemrc file to run NWChem locally
The program 'builder' received an X Window System error.
This probably reflects a bug in the program.
The error was 'BadValue (integer parameter out of range for operation)'.
 (Details: serial 2116 error_code 2 request_code 155 minor_code 24)
(Note to programmers: normally, X errors are reported asynchronously;
that is, you will receive the error a while after causing it.
To debug your program, run it with the --sync command line
option to change this behavior. You can then get a meaningful
backtrace from your debugger if you break on the gdk_x_error() function.)

As per usual, at least in my case, the errors are impenetrable and I have no idea as to either the problems or the solutions!

I should state that the same version of Ecce does run in other Linux distributions in the same operating environment.

Now I have reported this problem on several occasions in the past, as evidenced to several of my earlier communications to this forum, without any replies.

I would really appreciate a solution to this problem!!!!

Gets Around
Threads 14
Posts 110
"Now I have reported this problem on several occasions in the past, as evidenced to several of my earlier communications to this forum, without any replies"
You've recieved replies to every single post, and you have so far never continued the threads:
http://www.nwchem-sw.org/index.php/Special:AWCforum/st/id1615/Problem_Opening_ECCE_Builder... (in which Will Everett compiles ECCE and it works)
http://www.nwchem-sw.org/index.php/Special:AWCforum/st/id1811/Opening_Buider_Crashes_ECCE....
http://www.nwchem-sw.org/index.php/Special:AWCforum/st/id1884/Triouble_Starting_ECCE_in_Li...
http://www.nwchem-sw.org/index.php/Special:AWCforum/st/id1667/Problem_Running_ECCE_v-7.0_i...

The bottom line is that:
1. ECCE isn't actively maintained by PNNL anymore
2. If you want to get it to work you'll have to work together with other users to resolve problems (i.e. respond to other posts in the threads you start)
3. Most likely, all your issues will be solved by compiling ECCE yourself -- and that is likely the only thing that will work for recent linux releases

The only other solution I can think of is to install an older version of red hat/centos i.e. the version on which it was compiled by Gary. Given that you're running everything in a virtual machine I don't think this is an unreasonable solution.

Judging from the filename, install_ecce.v7.0.rhel5-gcc4.1.2-m64.csh, Gary used red hat 5. You can get CentOS 5, which should be compatible, from here: http://mirror.centos.org/centos/5/isos/


Forum >> ECCE: Extensible Computational Chemistry Environment >> General ECCE Topics



Who's here now Members 0 Guests 0 Bots/Crawler 1


AWC's: 2.5.10 MediaWiki - Stand Alone Forum Extension
Forum theme style by: AWC