NWChem 6.8: bug in molden file when symmetry is used

From NWChem

Viewed 654 times, With a total of 1 Posts
Jump to: navigation, search

Clicked A Few Times
Threads 5
Posts 10
The MO coefficients in molden file are strange when symmetry being used. Here is an example.

Input:
START test

geometry noautosym
 H    0.  0.  0.
 F    0.  0.  0.9
end

BASIS
 * library sto-3g
END

property
 moldenfile 
 molden_norm none
end

task scf property


The first two MOs are
Sym=        a    
Ene=  -0.25898543844685E+02
Spin=       Alpha
Occup=       2.0000000000
     1   -0.005993889698
     2    0.994676106956
     3    0.022824839578
     4    0.000000000000
     5   -0.000000000000
     6   -0.003095809943
Sym=        a    
Ene=  -0.14767774631301E+01
Spin=       Alpha
Occup=       2.0000000000
     1    0.161947318061
     2   -0.248503645921
     3    0.931329944253
     4   -0.000000000000
     5    0.000000000000
     6   -0.095431004489


Without the keyword noautosym, the first two MOs become to
Sym=        a1   
Ene=  -0.25898543844696E+02
Spin=       Alpha
Occup=       2.0000000000
     1   -0.030974786933
     2    5.140214791101
     3    0.117952544737
     4   -0.000000000000
     5    0.000000000000
     6   -0.015998301304
Sym=        a1   
Ene=  -0.14767774631389E+01
Spin=       Alpha
Occup=       2.0000000000
     1    0.094485712235
     2   -2.413986185317
     3    0.411453221166
     4    0.000000000000
     5   -0.000000000000
     6   -0.040417603365

Forum Vet
Threads 9
Posts 1514
Please use the github issue feature
Please use the github issue feature.
There us an issue already open on this topic.
You can add your feedback at
https://github.com/nwchemgit/nwchem/issues/7


Forum >> NWChem's corner >> Feedback



Who's here now Members 0 Guests 1 Bots/Crawler 0


AWC's: 2.5.10 MediaWiki - Stand Alone Forum Extension
Forum theme style by: AWC